TOP

Drukte in winkelstraat neemt sneller toe, Neiman Marcus vraagt faillissement aan, De Koopman opent ook in Hudson’s Bay-pand Breda

Afgelopen week nam de drukte in de winkelstraten sneller toe dan de weken ervoor. Verder: Volgens ingewijde bronnen komt er een vestiging van de nieuwe modeketen De Koopman in het Bredase pand van Hudson's Bay, het luxewarenhuis Neiman Marcus vraagt faillissement aan en moederbedrijf Hudson’s Bay beschuldigt verhuurders van kartelvorming.

Modezaak De Koopman opent ook in Hudson’s Bay-pand in Breda

Het voormalige pand van warenhuis Hudson’s Bay in Breda krijgt een nieuwe bestemming. Dat schrijft BN/De Stem. Volgens ingewijde bronnen komt er een vestiging van De Koopman, een kledingwinkel die eigendom is van The Sting Companies. Die modeketen heeft al een Sting-vestiging schuin tegenover het warenhuis dat in december van vorig jaar definitief zijn deuren heeft gesloten. Ook in Rotterdam en Tilburg betrekt De Koopman voormalige Hudson’s Bay-winkels.

Drukte in winkelstraat neemt sneller toe

Afgelopen week nam de drukte in de winkelstraten sneller toe dan de weken ervoor. Dat meldt retailadviesbureau RMC. Liet week 18 nog maar een stijging zien van 7,2 procent ten opzichte van de week ervoor, vorige week was het 16,1 procent drukker. Kortom, het wordt steeds drukker in de winkelstraten. Nu vanaf vandaag een aantal contactberoepen weer aan het werk gaat en de scholen en bibliotheken weer open mogen, verwacht Bureau RMC dat de drukte gestaag zal toenemen. De lokale verschillen blijven groot: zo nam op maandag 4 mei de drukte in de Vijzelstraat in Arnhem met 41,6% toe, terwijl het in de Torenstraat in Castricum juist 27,3% rustiger was dan de week ervoor. Met name de doelgerichte winkelgebieden lieten vorige week een afname zien ten opzichte van de week ervoor. De Rijneke Boulevard in Zoetermeer bijvoorbeeld was op woensdag 6 mei 9,7% rustiger.

Gerry Weber weer in financiële nood, 200 banen weg

Het Duitse kledingmerk Gerry Weber moet door de coronacrisis in zijn thuisland 200 banen schrappen. Dat meldt Twinkle. Door de coronacrisis kampt het bedrijf wederom met financiële problemen. En dat terwijl Gerry Weber net een herstructuring achter de rug had. Vorig jaar verkeerde Gerry Weber ook al in financiële nood. Zo moest het bedrijf uitstel van betaling aanvragen en werd 50 miljoen in het bedrijf geïnvesteerd voor een herstructurering. Begin dit jaar leek het beter te gaan met Gerry Weber, dat ook weer nieuwe winkels wilde openen. Maar door de coronacrisis krijgt het merk wederom een klap te verduren, schrijven Duitse media. Zo worden er dus een paar honderd banen geschrapt en investeren de eigenaren een fors bedrag in het bedrijf, dat daarmee zijn hoofd boven water hoopt te houden.

Luxewarenhuis Neiman Marcus vraagt faillissement aan

De Amerikaanse keten van luxewarenhuizen wil het grootste deel van haar schuld van vijf miljard kwijtraken. Om te overleven op lange termijn, moet het bedrijf een nieuwe weg inslaan. Dat schrijft modewebsite Business of Fashion, meldt Knack. Neiman Marcus, eigenaar van onder andere Bergdorf Goodman in New York en pionier in e-commerce, vraagt zijn faillissement aan. Om dat te financieren heeft Neiman van zijn schuldeisers een lening van 675 miljoen dollar aan debiteuren gekregen. De retailer wil het faillissement in het najaar beëindigen en is niet van plan massale sluitingen of liquidatieverkopen uit te voeren in zijn winkels. Het luxe e-commerce platform Mytheresa maakt geen deel uit van het faillissement en zal onafhankelijk blijven opereren, aldus het bedrijf.

Hudson’s Bay: ‘Nederlandse verhuurders vormden verboden kartel’

Het omvallen van warenhuis Hudson’s Bay is een straatgevecht geworden. Terwijl eigenaren van de vijftien panden nog altijd tevergeefs proberen het Canadese moederbedrijf aan de afspraak te houden om tot 2027 zeker 280 miljoen euro huur door te betalen, betichten de Canadezen de verhuurders van verboden kartelvorming. Daarover schrijft Het Parool. Hudson’s Bay Company (HBC), het Canadese moederbedrijf van het failliete Nederlandse flopwarenhuis, wil maar liefst 25 partijen onder ede horen. HBC vindt dat ze uit de doeken moeten doen hoe ze hebben samengespannen om het concern te dwingen nog zeven jaar huur te betalen, ook al is het warenhuis hier al lang en breed vertrokken.