TOP

Drie dagen in de rij voor sneakers van Kanye West

De nieuwe exclusieve schoenen van Kanye West gingen afgelopen zaterdag in de verkoop. Verzamelaars stonden al sinds woensdag in de rij om een van de twaalf paren te kunnen bemachtigen.

Afgelopen zaterdag ging de exclusieve sneaker die rapper Kanye West heeft ontworpen voor Adidas in de verkoop. Om een van de sneakers te kunnen bemachtigen zaten enkele verwoede verzamelaars al sinds woensdag voor schoenenwinkel Patta in Amsterdam. Dit is de enige plek in Nederland waar de sneakers te koop zijn.

‘Yeezy Boost’, zo heet de halfhoge suède schoen officieel. Om een exemplaar te bemachtigen moesten de kopers een flink bedrag neerleggen: 350 euro. Ze hebben dan wel een exclusief paar in handen, want er zijn maar twaalf exemplaren beschikbaar in Nederland. Daarom houdt ook niet iedereen de schoenen zelf. Online worden ze namelijk verkocht voor zo’n 1000 euro per paar.

Ook in België stonden de verzamelaars al vroeg klaar. Enkele fanatiekelingen zaten al sinds vorige week maandag met een slaapzak en een campingstoel op wacht.

Bekijk het beeld hier.