TOP

Dragster overgenomen

Het Nederlandse jeansmerk Dragster is begin deze maand overgenomen door het eveneens Nederlandse productiebedrijf The Jeansmaker.com.

The Jeansmaker.com is een handelsnaam van Global Stock uit Eindhoven, dat in 2004 werd opgericht en in Turkije jeans produceert voor Nederlandse merken en ketens.

Uitbreiden

The Jeansmaker.com en Dragster werkten al intensief samen voor de productie en distributie van het jeansmerk, wat uiteindelijk tot de overname heeft geleid. Dragster werd in 2003 opgericht als jeansmerk voor mannen en wordt verkocht door een honderdtal Nederlandse winkels. Dit aantal wil het merk onder de nieuwe eigenaar de komende jaren verder uitbreiden, ook online. Het concept wordt uitgebreid met een vrouwenlijn en daarna met een kinderlijn.

Voorraad

The Jeansmaker.com houdt de meeste modellen van Dragster op voorraad en springt met nieuwe artikelen regelmatig in op ontwikkelingen in de markt. Detaillisten kunnen met een kleine basisvoorraad per model gebruik maken van de totale online voorraad van The Jeansmaker.com.