TOP

Doorstart voor Tuunte met Jola Mode en oud-directeur

De modeketen Tuunte, die in augustus failiet ging, maakt een doorstart met de helft van de winkels. De modeketen komt in handen van Jola Mode en een aandeelhouder en tevens oud-directeur van Tuunte. Dat blijkt uit onderzoek van regionaal dagblad Tubantia.

Het regionale dagblad Tubantia meldt op 14 september 2017 dat Tuunte een doorstart maakt, na het faillissement op 8 augustus van dit jaar. Daarbij gaan 19 winkels dicht. Wel blijft de naam Tuunte op de overgebleven winkelgevels staan.

De doorstart wordt mogelijk gemaakt door de investeerders van modeketen Jola Mode, samen met René Rootinck, de huidige commissaris en aaandeelhouder van Tuunte. Van 1982 tot 2014 was Rootinck directeur van Tuunte. Samen met de geldschieters achter Jola Mode maakt hij nu een doorstart met een deel van de modeketen.

Door met jonge werknemers

Van de 40 winkels blijven er 21 open, de overige 19 zaken gaan dicht. Hoeveel van de 250 werknemers hun baan kunnen behouden is nog onduidelijk, maar in Tubantia zegt Rootinck dat ze vooral jongere werknemers willen behouden. Volgens heeft de doorstart alleen zin als de personeelskosten omlaag gaan. 

“Tuunte is niet voor niets failliet gegaan. De kosten waren te hoog. Medewerkers met veel dienstjaren nemen alle rechten mee. Wat betreft salaris en ook werktijden en dergelijke. We beginnen nu echter met een schone lei. We hebben gekeken hoelang mensen in dienst zijn en naar leeftijden. Mede uit kostenoogpunt willen we met zoveel mogelijk jongeren doorgaan.”

Jola Mode breidt afzetgebied uit

Jola Mode is een modeketen met 82 winkels, die vooral actief is in Zeeland, Brabant, Limburg en Utrecht. Met deze overname breidt Jola het afzetgebied flink uit. Tegen Tubantia zegt Rootinck: “Er wordt hiermee een sprong over de grote rivieren gemaakt. De naam Tuunte blijft overigens. Evenals het hoofdkantoor en het magazijn in Winterswijk”.