TOP

Doorstart voor elf Houtbrox-winkels

Bijna alle Houtbrox-filialen gaan verder als Van Uffelen. Van Uffelen wil verder met elf van de twaalf vestigingen van de failliete modeketen Houtbrox.

Elf van de twaalf overgenomen Houtbrox-winkels maken een doorstart. Het enige filiaal dat definitief sluit is de winkel in Hoofddorp. Dit heeft directeur Pieter Cox van Van Uffelen Mode bekendgemaakt.

De afgelopen weken heeft directeur Cox met de verhuurders van de panden onderhandeld om te bepalen welke winkels open zouden kunnen blijven. Het lukte niet om een overeenkomst te sluiten met de verhuurder van het pand in Hoofddorp. De winkels in Almelo, Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Deventer, Eindhoven, Goes, Helmond, Utrecht, Veenendaal en Waalwijk blijven open onder de naam ‘Van Uffelen’.

Toekomst

Directeur Cox is positief over de toekomst. “Ik zie goede kansen voor de winkels. Onze formules passen naadloos op elkaar en in de nieuwe opzet kunnen we de dienstverlening aan onze klanten nog verder optimaliseren. Ik ben ervan overtuigd dat deze winkels onder de paraplu van Van Uffelen een goede toekomst tegemoet gaan.”

Doorverkocht

Houtbrox werd samen met Duthler in april failliet verklaard. Moederbedrijf Brova verkeerde in financiële problemen nadat de bank de geldkraan had dichtgedraaid. Alle 24 filialen van Houtbrox werden in mei overgenomen door het Limburgse familiebedrijf Berden Mode & Wonen in samenwerking met het Belgische Shopinvest. Een week later werden twaalf vestigingen verkocht aan de Delftse modeketen Van Uffelen Mode.