TOP

Doorstart voor deel franchisewinkels Esprit

Een aantal franchisewinkels van Esprit dat eind januari de deuren moest sluiten, wordt overgenomen door Stone Holding. Ook enkele andere winkels maken een doorstart.

Op 27 januari werden twaalf vestigingen van Esprit, twee van House of Gerry Weber, één van Betty Barclay, één van B&B Casual Wear, een filiaal van Sandwich, en een filiaal van Street One failliet verklaard door de rechter in Rotterdam. De winkels waren onderdeel van de Pebo Group, een bedrijf dat voor bovenstaande kledingmerken franchisefilialen runt.

Koper

Voor vijf Esprit-winkels is nu een koper gevonden in het bedrijf Stone Holding bv, dat ook winkels exploiteert onder de naam The Stone. Dat meldt de curator mr. Ammerlaan in een persbericht.

In totaal zullen vier winkels worden voortgezet onder de naam Esprit (Capelle aan den IJssel, Zoetermeer, Dordrecht, Hellevoetsluis). De winkel in Zwijndrecht wordt omgebouwd naar de formule van The Stone.

Alle heropeningen van Esprit winkels staan gepland voor uiterlijk half maart en momenteel worden er gesprekken gevoerd met alle personeelsleden. Er zijn al verschillende arbeidscontracten afgesloten, aldus Stone Holding B.V.

Betty Barclay en B&B

De Betty Barclay en B&B-winkels in Spijkenisse zijn verkocht aan respectievelijk Zini B.V. en Nizi B.V. uit Rhoon. Op dit adres staan ook een vestiging van Street One ingeschreven. De bestaande formule van B&B wordt voortgezet. Deze winkel is open gebleven.

De Betty Barclay-winkel gaat binnenkort weer open met de internationale ‘Olsen-formule’. Voor deze winkels zullen in ieder geval vijf banen behouden blijven.