TOP

Doorstart Steppin’ Out onderzocht

Nadat de vrouwenmodeketen Steppin'Out op 14 juni failliet werd verklaard, onderzoeken de drie eigenaren nu een doorstart.

De investeerders van Steppin’ Out zijn met enkele partijen in gesprek over een doorstart van de kledingketen. Het faillissement van de kledingketen was noodzakelijk om verder te kunnen, zegt Hans Beer, directeur van The Society Shop en één van de drie investeerders, in De Financiële Telegraaf.

Anderhalf jaar geleden kwam de winkelketen in handen van mannenmodeformule The Society Shop, eigendom van de diezelfde investeerders. Geadviseerd werd om het pas te kopen na een faillissement want Steppin’ Out was een keten met te veel achterstallig onderhoud. Maar Beer en zijn compagnons besloten de keten toch te kopen. “We dachten dat we het tij konden keren.” Om de zaak te redden werd begonnen om korting te geven. Die kortingen werden steeds groter. “De bank zegt: je moet wel aan je kortlopende schulden voldoen. Dan ga je dus kortingen geven om maar geld in kas te krijgen. Maar dat is dus per saldo onvoldoende geld”, aldus Beer in de krant. Ook zouden de drie te weinig aan marketing van de vrouwenmodeformule hebben gedaan.

Beer acht de kans op een doorstart van Steppin’ Out groot en hoopt bij de keten betrokken te blijven.