TOP

Doorstart De Pee Mannenmode als Duetz Fashion

Na 115 jaar moest De Pee Mannenmode in Heemskerk dit jaar noodgedwongen faillissement aanvragen. Duetz Kleding BV uit Zeist meldde zich voor een doorstart.

Duetz Kleding BV uit Zeist heeft al decennia lange banden met De Pee, doordat beide bedrijven jarenlang achter de schermen samenwerkten in dezelfde inkoopvereniging. Toen het 115-jaar oude bedrijf met filialen in Heemskerk en Bergen een faillissement aan moest vragen, besloot Duetz zich dan ook voor een doorstart te melden. “De klanten en de doelgroep sluiten naadloos aan bij die van Duetz”, aldus Pim Duetz, directeur-eigenaar en de vierde generatie aan het roer van het Zeister familiebedrijf (sinds 1857) in Nieuwsblad de Kennemer. “Duetz staat voor kwaliteit en service in mannenmode en dat is één op één vergelijkbaar met De Pee.”

Noord-Hollandse Roots

De laatste jaren was De Pee Mannenmode door de crisis niet in staat de winkels en de collectie aan te passen aan de eisen van vandaag. Die inhaalslag heeft Duetz nu gemaakt. “Met respect voor hetgeen was opgebouwd en met ‘de Kennemer klant’ goed in het vizier”, aldus Pim Duetz. “Daarom zijn we bijvoorbeeld ook doorgegaan met het sponsoren van AZ’67. We vinden het heel belangrijk onze roots in het Noord-Hollandse te hebben.”

Nieuwe merken in de voormalige De Pee winkels zijn onder andere Super Dry en Replay in het jongere segment en Artu Napoli, Eagle & Brown en Polo Ralph Lauren in de smart casual-collectie. Daarnaast biedt Duetz een gevarieerde collectie (maat)kostuums aan: een specialisme dat de basis vormt van het retailconcept van Duetz.