TOP

Dolce & Gabanna vrijgesproken van fraude

Het Italiaanse Hof van Cassatie heeft Dolce & Gabbana vrijgesproken van belastingontduiking.

Hoewel modeontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana in april nog door een rechtbank werden veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden, is het duo nu vrijgesproken door het Italiaanse Hof van Cassatie. De ontwerpers waren beschuldigd van het ontduiken van belastingen voor 1 miljard euro. Ze zouden dit via een holding in Luxemburg hebben gedaan.

Het onderzoek in de zaak begon in 2008 toen Italiaanse autoriteiten actiever bezig waren met de strijd tegen belastingontduiking. Modebedrijven werden het doelwit van dit onderzoek, omdat zij het aan het begin van de financiële crisis beter deden dan sommige andere ondernemingen. Slechts enkele bedrijven werden uiteindelijk voor de rechter gebracht, waaronder dus Dolce & Gabbana.  

Het Hof van Cassatie heeft Dolce & Gabbana vrijgesproken, omdat er onvoldoende bewijs is in de zaak.In een mededeling toont het luxe modemerk hun vreugde: “We hebben altijd eerlijk gehandeld en zijn enorm trots dat dit nu ook wordt erkend door justitie. Leve Italië.”