TOP

Dolce & Gabanna stopt met D&G

Na alle geruchten is het nu toch echt een feit: Dolce & Gabanna stopt met het label D&G. Het Belgische modeagentuur Fashion Club 70 bevestigt dinsdag het nieuws.

De productie van alle D&G producten zal de komende tijd worden stopgezet, dus zowel de kleding als de accessoires en schoenen. Nederlandse modeondernemers die het label verkopen, zouden inmiddels ook al op de hoogte zijn gesteld. PR-medewerker bij het Belgische agentuur Fashion Club 70, dat het merk binnen de Benelux distribueert, Stephanie Rosseel reageert: “Spijtig genoeg kunnen we bevestigen dat Dolce & Gabbana wereldwijd zal stoppen met hun tweede lijn D&G. Dat geldt voor alle licenties. Wat dit seizoen betreft, zijn er zeker geen problemen met de leveringen. De collecties worden zoals normaal uitgeleverd.”

Laatste collecties
D&G zal na het winterseizoen 2011-2012 nog een laatste zomercollectie voor 2012 maken. Daarna wordt alles stopgezet. Rosseel: “De collecties zullen onder de noemer van Dolce & Gabbana verkocht aan een beperkt aantal verkooppunten. Wat betreft de kids en de underwear zal Fashion Club 70 distributeur blijven.”

Onduidelijke reden
De precieze reden van de plotselinge stopzetting is nog niet duidelijk. Zelfs Fashion Club 70 is hiervan nog niet op de hoogte gesteld, geeft de medewerker bij het Belgische agentschap aan. Het Italiaanse modeduo Stefano Dolce en Domenico Gabbana zou zich volledig willen focussen op de hoofdlijn Dolce & Gabanna, ondanks de omzet van 383 miljoen euro met D&G.