TOP

Doek valt voor Miller & Monroe, moederbedrijf Vidrea is failliet verklaard


Vidrea Retail, het moederbedrijf van Miller & Monroe, is op 25 juni 2019 failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam.

Na twee maanden lang uitstel van betaling te hebben gekregen van de rechter, valt nu toch het doek voor Miller & Monroe. De rechtbank in Amsterdam heeft het faillissement over de moderetailer – met iets meer dan 70 winkels in Nederland – uitgesproken. Dat valt te lezen in het centraal insolventieregister.

In april was moederbedrijf Vidrea, waarover het faillissement is uitgesproken, nog hoopvol. Er kwam een nieuwe ceo en er was een overeenkomst met de huisbankier. Maar er is nu blijkbaar onvoldoende perspectief om tot een doorstart te komen. De bewindvoerder was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Het bedrijf had op 14 april uitstel van betaling aangevraagd. Volgens een persbericht dat toen werd verstuurd, lag de oorzaak bij de problemen in Duitsland, waar Miller & Monroe ook actief was. “Als gevolg hiervan kon de Duitse zusterorganisatie niet langer aan haar financiële verplichtingen jegens Vidrea Retail voldoen.” Een andere oorzaak die wordt genoemd is ‘een negatief artikel over Vidrea Retail’. Daarmee doelt Vidrea op een tweetal artikelen die op 19 maart 2019 zijn verschenen in Textilia en Het Financieele Dagblad. Hierin werd gemeld dat meerdere schuldeisers bezig waren met faillissementsaanvragen, omdat rekeningen niet betaald werden.

In Duitsland is het ook over en uit voor Miller & Monroe. Daar worden het bedrijf ontmanteld; de panden worden gesloten of overgenomen door KiK, Woolworth en Tedi. Verder speelt er nog een overname van Bonita, maar dat stond al op losse schroeven omdat de eigenaar en geldschieters van Bonita nog geen akkoord hadden gegeven.