• No products in the cart.
TOP

Doek valt definitief voor Schoenenreus

Schoenenketen Schoenenreus keert definitief niet meer terug. Eind april zijn de laatste winkels gesloten.

Een doorstart zit er niet meer in voor Schoenenreus. GA Europe en CA Global Partners laten aan Retailnews weten dat zij geen toekomst meer zien in een voortzetting van de formule.

Op 29 januari werd Schoenenreus voor de tweede keer failliet verklaard. Even gloorde er hoop, investeerders GA Europe en CA Global Partners stapten aan boord, maar dit heeft niet mogen baten.

Aanvankelijk gingen de winkels weer open. De bedoeling was om de voorraad te verkopen zodat het overnamebedrag lager zou uitvallen. Maar nu blijkt dat de investeerder er geen gat meer in ziet. Antoine Linderhof van de Nederlandse tak van CA Global Partners meldt aan Retailnews dat toeleveranciers al hadden besloten hun producten ergens anders te verkopen. “Uiteindelijk zagen wij geen mogelijkheden meer om de continuïteit van de formule te waarborgen.”

Historie

Schoenenreus werd in 1969 opgericht door René de Vroomen, onder de naam Schoenverkoop Nederland bv. Vanaf 1 januari 1976 heet het bedrijf Schoenenreus bv. Er openden steeds meer filialen. Ook werden er enkele bedrijven overgenomen, waaronder Shoemax, Schut Schoenen, Schoenkoning en Schoenexpres. Daarmee  groeide Schoenenreus uit tot één van de grootste Nederlandse schoenenketens.

Sinds 2003 is de schoenenketen ook in België actief. In 2007 verkocht oprichter René de Vroomen zijn bedrijf aan European Retail Shoe Company (ERSC). Na het faillissement in 2012 werd het bedrijf overgenomen door New Giant, eigendom van private-equitybedrijf Synergia en drie investeerders.