TOP

Dockers opent nieuw winkelconcept in Amsterdam

Het Amerikaanse modelabel Dockers gaat terug naar haar roots. Daarom lanceert het merk wereldwijd een nieuw winkelconcept gericht op San Francisco. De eerste Nederlandse shop in deze stijl opende afgelopen donderdag de deuren aan de Amsterdamse Leidsestraat.

Marketing manager van Dockers Marga van den Heuvel: “Vroeger hebben we ons nooit gelinkt aan onze geboorteplaats. Maar nu wilden we houvast, een concept wat ergens voor staat. Namelijk San Francisco, een relaxte, multiculturele stad waar je lekker jezelf kunt zijn. Net als onze kleding, wat comfortabel draagt en makkelijk is qua onderhoud.”

Op allerlei manieren geeft Dockers uiting aan de wereldstad. Zo doen de lichte en moderne ruimtes denken aan een loft. Verder is er veel gebruik gemaakt van donker hout, metaal en elementen van glas. “Daarnaast maken we gebruik van visuals die iconen van San Francisco weergeven, zoals de Golden Gate Bridge.”

De nieuwe formule is inmiddels ook gelanceerd in Barcelona, Milaan en Parijs. In de toekomst gaat Dockers dit concept tevens toepassen in alle grote steden van Europa. “Het concept is zo geperfectioneerd dat het zowel in een ruimte van dertig als driehonderd vierkante meter geïmplementeerd kan worden. Alle winkels krijgen dezelfde uitstraling, zodat je in elke winkel hetzelfde gevoel krijgt. Waar je ook komt.”