TOP

Dit zijn de topwinkels van 2015 volgens Wugly

Bijna 2.400 winkels in Nederland hebben een Topwinkel-award ontvangen van het Nederlandse online reviewplatform Wugly. 210 winkels uit de modesector vielen in de prijzen.

Online reviewplatform Wugly heeft 2.400 winkels in Nederland een Topwinkel-award gegeven. Hiervan kregen 210 winkels uit de modesector een award. De winkels krijgen de prijs op basis van consumentenbeoordelingen op de website. Wanneer een zelfstandige winkel of een filiaal van een keten tien klantenervaringen heeft gekregen en een 7,5 of hoger heeft gescoord krijgen zij de erkenning.

Ketens

Onder de ketens doet Hunkemöller het het best: 76 zaken van de lingerieketen mogen zich dit jaar een Topwinkel noemen. Ook op de lijst staan onder meer C&A met 14 winkels en Primark met 7 winkels.

Zelfstandige retailers

Ook zelfstandige winkeliers kregen de erkenning. Zo kreeg Pand 26 op Terschelling een 8,8, Coco Women uit Veendam een 8,9 en Nicky’s Lingerie uit Eindhoven een 8,7.

Personeel doorslaggevend

Consumenten kunnen bij de beoordeling ook vertellen waarom ze een winkel goed vinden. Goed personeel is een van de doorslaggevende factoren. De helft van de reviewers vindt dat een winkel zich onderscheidt wanneer het personeel deskundig en servicegericht is. Is het personeel daarentegen opdringerig, weinig deskundig en niet klantgericht, dan geeft 75 procent van de consumenten aan deze winkel niet meer te bezoeken.