TOP

Dit is er te doen tijdens Maroc in Mode

Op 26 en 27 oktober vinden Maroc in Mode en Maroc Sourcing fairs plaats. 150 exposanten uit Marokko, Turkije, Portugal, Egypte en Belgie laten hun collecties en mogelijkheden zien.

De beurzen vinden plaats op het racecircuit Moulay Hassan, en verwelkomen 1500 professionals uit Europa en Afrika. Dit jaar is de 15e editie van Maroc in Mode en de 14e editie van Maroc Sourcing. Marokko’s textiel en mode-industrie is flink aan het groeien. Dit jaar is het voor het eerst dat producenten van lederwaren exposeren op de beurzen.

Maroc in Mode stelt Marokkaanse mode centraal. De beurs geeft een overzicht van de creativiteit en service die de markt te bieden heeft. Maroc Sourcing laat zien hoe stoffen, kledingstukken en accessoires gemaakt worden. De twee beurzen worden opgedeeld in verschillende afdelingen: denim, fast fashion, knitwear, workwear, sportswear/leisurewear en tailoring. Een nieuwe afdeling wordt ingericht voor lederwaren. De beurs toont mode voor vrouwen, mannen, kinderen en baby’s.

Denim

Marokkaanse denimwear producenten staan in de top van de wereld. De laatste ontwikkelingen worden gepresenteerd door de merken Crossing, Settavex, Kilim Denim, Paris-Texas, Sharabati denim-fourtex en nog meer specialisten.

Fast fashion

De mogelijkheid om nieuwe kleding binnen enkele dagen aan te leveren wordt gewaardeerd door zowel merken als retailers. Enkele merken die op deze afdeling te vinden zijn: Somitex, Ykk, Blue Bird, Solinge, Filmod, Pif, Cotex en Swarovski.

Knitwear.

Marokkaanse knitwear bedrijven straan bekend om hun kwalitatieve producties en modern design. Onder andere Montepull, Salabile, Itex n Modatric zijn aanwezig.

Sportswear, leisurewear en tailoring

Onder andere Alliance textiles en Sefita presenteren hun tailormade producten.

Lederwaren

Voor het eerst zijn er ook leerproducenten aanwezig op Maroc in Mode. Marokko staat bekend om hun kwalitatieve leer. Vijf merken doen mee, waaronder Nouhaila Cuir, STAG en le centre marocain des techniques du cuir (CMTC).