TOP

Discussie: Parallelhandel moet kunnen

Voor parallelhandel is een markt, anders zou het niet voorkomen. Bovendien is het legaal. Maar moet het dan ook zomaar kunnen? Leveranciers en winkeliers roeren zich over de stelling 'Parallelimport moet kunnen'.

Parallelhandel. Richard van Warmerdam van mannenmodezaak Hombre in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West vindt het niet kunnen: “Wij bestaan 33 jaar en voeren het umfeld van Gucci, maar verkopen het merk zelf niet, omdat Amsterdam officieel vol zit voor Gucci. Echter, in korte tijd zijn er in Amsterdam verscheidene winkels bijgekomen die Gucci verkopen.” Hij vindt dit lastig uit te leggen aan zijn klanten. Verder omzeilt de parallelimporteur de regels bijvoorbeeld als het gaat om een minimale ordergrootte en de verkoopadviesprijzen. Maar bovenal vindt hij dat mooie merken degraderen als ze overal liggen: “Luxe labels worden platte handel.”

Een parallelhandelaar, die anoniem wil blijven reageert in Textilia 9 2011: “We hebben al zo vaak geprobeerd langs de officiële weg bepaalde labels te verkrijgen, maar we krijgen steeds ‘nee’ te horen. Ik baal ervan niet serieus te worden genomen. Vaak is het argument dat de buurt of de winkel niet bij het imago past. ik vind dat een merk door iedereen wordt gebouwd, niet door een bepaalde laag van de bevolking.”

 

Parallelhandel moet kunnen? Reageer hieronder