TOP

Directeur Tony Tonnaer verlaat Kuyichi

Kuyichi heeft een nieuwe directie. Directeur Tony Tonnaer verlaat het bedrijf per 1 april en zal worden opgevolgd door Frank van der Klauw.

Tony Tonnaer begon in 2003 als General Manager bij Kuyichi, dat toen net twee jaar bestond. Hij moest het duurzame denimmerk leiden, conceptueel versterken en internationale markten aanboren. “Na zeven leuke en interessante jaren om Kuyichi als pionier in duurzame mode neer te zetten is het tijd om mijn horizon te gaan verbreden en een nieuwe uitdaging te zoeken”, zegt Tony Tonnaer in een persbericht. Wat hij precies gaat doen, is nog niet bekend.

Per 1 april 2010 verlaat hij Kuyichi Europe in goed overleg. De leiding zal worden overgenomen door Managing Director Frank van der Klaauw, die sinds april 2009 de directie al versterkt. Hij gaat samen met Sales & Marketing Director Leo Cantagalli en Brand & Product Director Nur Basaran de Europese groei van Kuyichi verder uitbreiden.

Kuyichi bestaat sinds 2001 en is eigenlijk ontstaan omdat het Nederlandse NGO Solidaridad de in Peru ontwikkelde biologische katoen niet aan merken kon verkopen en toen maar besloot een eigen jeanslabel op te richten. Kuyichi heeft inmiddels meer dan 500 verkooppunten in Europa en opent dit jaar twee winkels in Nederland en Frankrijk.