TOP

Directeur Inretail vertrekt naar het amateurvoetbal

Brancheorganisatie Inretail krijgt een nieuwe voorman. De huidige algemeen directeur, Jan Dirk van der Zee, vertrekt per 1 april naar een nieuwe werkgever.

De algemeen directeur van Inretail, Jan Dirk van der Zee, gaat aan de slag bij de KNVB, waar hij directeur amateurvoetbal wordt. Van der Zee werkte 16 jaar voor Inretail, waarvan de laatste 11 jaar als directeur. “De kans om ook van mijn andere passie, namelijk  sport en voetbal in het bijzonder, mijn beroep te kunnen maken, komt maar één keer voorbij. Zo’n uitdaging kan ik alleen maar met beide handen aangrijpen”, zegt Van der Zee in een persbericht.

Eén van de belangrijkste veranderingen die onder zijn directeurschap plaatsvond was in 2009 de fusie tussen Mitex en de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW) tot de organisatie CBW-Mitex, later hernoemd naar Inretail. Ook maakte hij de organisatie klaar voor de nieuwe realiteit in het winkellandschap. Het bestuur van INretail gaf eind vorig jaar met volledige instemming groen licht voor de strategie 2015-2020, die erop is gericht ondernemen makkelijker te maken.

Over de opvolging van Van der Zee bij Inretail is nog niets bekend. Volgens woordvoerder Paul te Grotenhuis zet het bestuur dinsdag de wervingsprocedure in werking. In de weken erna zal naar er een geschikte kandidaat worden gezocht.