TOP

Dior maakt film met David Lynch

Dior komt met een korte film gemaakt door de excentrieke regisseur David Lynch. De Pearl Tower speelt zich af in Shanghai en is een combinatie tussen reclame en film.

John Galliano, hoofdontwerper van Dior, vroeg David Lynch vanwege zijn mysterieuze en surrealistische filmstijl. Deze nieuwste Diorfilm is overigens de laatste in het drieluik van de film ‘Lady Dior‘. In mei vorig jaar verscheen het eerste deel ‘Lady Noir‘ dat Olivier Dahan, (La Vie en Rose) regisseerde. Deel twee ‘Lady Rouge‘ verscheen  in januari gemaakt door muziekvideo-regisseur Jonas Akerlund. In alle films speelt oscarwinnaar Marion Cotillard de hoofdrol. De regisseur liet zich voor de 12-minuten durende film inspireren door een gedicht dat hij zelf maakte.

David Lynch
David Lynch regisseerde onder andere Blue Velvet, Mulholland Drive en serie Twin Peaks. Hij is naast filmregisseur ook kunstschilder, striptekenaar en zelfs weerman (hilarisch filmpje) van een locale televisiezender. Lynch is overigens geen onbekende in de modewereld. Hij maakte al eerder films voor Calvin Klein, Yves Saint Laurent en Gucci. Met Christian Louboutin maakte hij een fototentoonstelling over schoenenfetisjisme.