TOP

Dior en Raf Simons gaan uit elkaar

Het Franse modehuis Dior en de Belgische ontwerper Raf Simons (47) maken een einde aan hun relatie. Simons verlaat Dior om persoonlijke redenen, zegt Simons.

De verbintenis tussen Dior en de Belg Raf Simons duurde bijna 4 jaar, maar de ontwerper, die verantwoordelijk was voor de vrouwenmode van Dior, heeft op vrijdag 23 oktober bekendgemaakt dat hij het Franse modehuis zal verlaten. Volgens de website Business of Fashion kwamen Dior en Simons er niet uit bij de onderhandelingen over een nieuw contract.

In een persverklaring zegt Simons: “Na een lange en zorgvuldige overweging heb ik besloten mijn positie als creatief directeur van de vrouwenmode van Christian Dior te verlaten. De beslissing is genomen op basis van mijn verlangen de focus te verleggen naar andere interesses in mijn leven, zoals mijn eigen merk, maar ook passies die buiten mijn werk liggen.

Simons voegde zich in 2012 bij het modehuis, nadat Dior een jaar zonder creatief directeur had gezeten na het ontslag van John Galliano.