TOP

Diesel vestigt nieuwe hoofdkantoor in Amsterdamse Houthavens

Diesel Benelux vestigt haar nieuwe hoofdkantoor in de Amsterdamse Houthavens. Dedato ontwerpers en architecten heeft met het Diesel DNA als inspiratie een ontwerp gemaakt voor een pand op de Danzigerkade.

Diesel vindt het ruige, industriële en innovatieve karakter van de Amsterdamse Houthavens perfect aansluiten bij haar eigen DNA. Architectenbureau Dedato staat bekend om haar robuuste bouwstijl en duurzaam materiaalgebruik. Kenmerkend voor het gebouw, met een oppervlakte van 3.700 vierkante meter, zijn de sheddaken en de huid van houten singels met ramen die voorzien zijn van luiken. De open structuur met grote vides, balkons aan voor- en achterzijde en de vele ramen met uitzicht op de haven en het IJ. Het pand moet binnen negen maanden klaar zijn: de oplevering staat begin januari 2014 gepland.

Synergie 

Het hoofdkantoor van Diesel Benelux zit nu nog in Eindhoven. Het marketingkantoor was al in Amsterdam en wordt straks geïntegreerd in het nieuwe hoofdkantoor. De bestaande showrooms in Antwerpen blijven in gebruik. De verhuizing van het hoofdkantoor naar Amsterdam zorgt voor meer synergie en samenwerking tussen de verschillende afdelingen.