TOP

Diesel delete Instagram-account

Het Italiaanse lifestylemerk Diesel heeft alle foto’s verwijderd van diens Instagram account. Met deze opvallende actie spreekt het merk zich uit tegen de illusie van perfectie dat het populaire medium met zich meebrengt.

Diesel had 1,2 miljoen Instagram-volgers. Zij worden nu geconfronteerd met dit statement in de bio: ‘Perfectie is saai. Op Instagram al helemaal. Op een onvolmaakt nieuw begin’. In een kort persbericht vervolgt het label dat het moe is van alle perfectie, de poses, de perfecte levens en geweldige lichamen. We missen realiteit op social media. Perfectie is verschrikkelijk saai. Wij zeggen: weg ermee en start met een onvolmaakt nieuw begin.”

Nieuwe campagne

De actie is de start van een nieuwe campagne van Diesel, ‘Go with the flaw’. Het merk heeft alvast een korte video op Youtube gezet met niet-standaard modellen en voorzien van de tekst: ‘Go with no plan. Go with not sure. Go with wat makes you insecure.’

Hekelen

Het verwijderen van het Instagram account van Diesel komt op een moment waarop steeds meer mensen de illusie van perfectie van het sociale medium hekelen en zelfs stoppen met het delen van de perfecte plaatjes. 

Diesel insta