TOP

Diesel Amerika vraagt uitstel van betaling aan

Diesel USA heeft uitstel van betaling aangevraagd. Deze maatregel volgt op een moeizame periode van het jeanslifestylemerk in de Verenigde Staten.

De in New York gevestigde Amerikaanse tak van Diesel heeft deze week bij de rechtbank respijt van betaling aangevraagd. Dit meldt persbureau Reuters. Het gaat om een zogenoemde ‘Chapter 11 procedure’, waarbij het bedrijf via de rechter crediteuren om uitstel van betaling vraagt. Het moederbedrijf van Diesel is niet betrokken bij de aanvraag. 

 

Moeilijke jaren

Diesel USA is sinds 1995 actief en geeft aan zes moeilijke jaren achter de rug te hebben. Dit wijt het bedrijf aan een problematische retailmarkt, omzetten die met 53 procent daalden tot 92 miljoen euro. In de voorgaande drie jaar kreeg het merk daarnaast te maken met diefstal en cyberfraude. Dit kostte de onderneming ruim een miljoen euro. 

 

Niet stoppen

Het merk is niet van plan te stoppen met diens activiteiten in de Verenigde Staten. Wel wil het af van 28 verlieslijdende winkels, om zich daarna te focussen op winstgevende vestigingen, verbetering van producten en social mediacampagnes om nieuwe doelgroepen aan te spreken.