TOP

Dier, mens en mode; onlosmakelijk verbonden

Mode en dieren. Wat hebben ze met elkaar te maken? Dierenprints, bont en leer en ga zo maar door. Maar dieren ‘stelen’ ook onze stijl. Speciaal voor dierendag neemt Textilia een kijkje wat dier en mens onlosmakelijk met elkaar verbindt.

Dierenprints
Het zal je niet ontgaan zijn, maar dierenprints raken bijna nooit uit de mode. Ook nu is het weer hip en happening. Tijger, zebra, slang, krokodil, koeien en ga zo maar door. Oneindig veel prints van dieren worden overgenomen en gebruikt in de mode.

Bont
Niet alleen prints, ook bont en leer zijn vaste items in de modebranche en is bijna niet meer weg te krijgen, ook al zouden sommigen dat wel willen. Toch wordt er steeds meer namaakbont en namaakleer gemaakt om het dierenleed te voorkomen.

Dieren in kleding
Niet alleen onze modebranche haalt zijn inspiratie van dieren vandaan. Huisdieren dragen ook kleding van ‘ons’. Een bekend fenomeen is het kleden van je hond. Maar ook paarden krijgen een jasje aan voor de kou. Zo laten we ons inspireren door elkaar. Mens en dier, onlosmakelijk verbonden.