TOP

Deze week: Den Haag modestad

Ter gelegenheid van de uitreiking van de Dutch Fashion Awards in Den Haag aanstaande vrijdag staat de stad deze hele week in het teken van mode. Hoogtepunt is het 'Magasin de la Mode', een tijdelijke shop met exclusief werk van Nederlandse ontwerpers.

Vrijdag 5 november vindt de uitreiking van de Dutch Fashion Awards plaats in Den Haag, waarvoor Bas Kosters, Iris van Herpen, Claes Iversen, Conny Groenewegen en Marcha Hüskes zijn genomineerd. Ter gelegenheid van de uitreiking staat Den Haag deze hele week in het teken van mode met een publiek programma genaamd Résidence de la Mode. Centraal staat een moderoute door de binnenstad, waarlangs etalages zijn ingericht met werk van de genomineerden en andere ontwerpers. Bovendien hebben verschillende winkels en restaurants langs de route deze week speciale aanbiedingen, waarvoor kortingsbonnen beschikbaar zijn.

Gallery store

Hoogtepunt is de tijdelijke galerie en winkel ‘Magasin de la Mode’ van de Dutch Fashion Foundation op de Haagse Bluf, die tot eind december open is. Hier kun je exclusief werk van Nederlands toptalent bekijken en kopen. Denk aan ontwerpers als Spijkers en Spijkers, And Beyond en Klavers van Engelen. Ook is er hier een fototentoonstelling te zien over Nederlandse mode van 1950 tot nu: Dutch Touch, Zoom Eyes on Dutch Fashion. Hier zie je foto’s over meer dan 105 Nederlandse modeartiesten, waaronder fotografen, ontwerpers en  muzes.