Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

Deze Berlijnse modebeurzen verhuizen naar een andere plek

De verhuizing van een aantal Berlijnse beurzen maakt het bezoek ervan een stuk eenvoudiger. De Berlijnse jeans- en mannenlifestylebeurs Selvedge Run betrekt in januari 2018 een nieuw onderkomen. En ook Show & Order, de Ethical Fashion Show, de Greenshowroom en #Fashiontech Berlin verhuizen naar een andere plek..

Het doorkruisen van het drukke Berlijn om van event naar event te gaan, lijkt ten einde. Doordat verschillende modebeurzen in januari 2018 hun intrek nemen in een nieuw onderkomen, belooft een Berlijnse beursreis veel efficiënter voor bezoekers te worden. De verschillende activiteiten worden nu geconcentreerd rond twee gebieden: het centrum/Kreuzberg (Premium, Seek, Bright, Show & Order, #Fashion Tech, Ethical Fashion Show en Greenshowroom). En in West-Berlijn op het Messe Berlin-ExpoCenter.

Alle verhuisnieuwtjes op een rij:

Selvedge Run

Het jeans- en mannenlifestyleplatform Selvedge Run verruilt na vijf seizoenen de historische Kulturbrauerei Berlin voor het Marshall-Haus, in het ExpoCenter in de nabijheid van Panorama Berlin. Beide beursorganisaties geven aan afzonderlijk te blijven werken, maar synergie te kunnen bieden aan de beursbezoekers. Onder andere door de aansluiting met het denimgerichte Nova Concept van Panorama en de aanwezige shuttleservice, die bezoekers naar andere evenementen vervoert.

Show & Order

Beursorganisator Premium Exhibitions (organisator van Premium, Seek, Bright, Show & Order en #Fashiontech Berlin) voorziet verschillende events van een nieuwe locatie. Show & Order – dat afgelopen seizoen plaatsvond bij Kraftwerk Berlin – verhuist naar het Kühlhaus, naast Premium.

Ethical Fashion Show en de Greenshowroom

Kraftwerk wordt de ruimte voor de #Fashiontech Berlin conferentie (vorig seizoen nog in Kühlhaus). Daarnaast is Messe Frankfurt de nieuwe partner voor deze conferentie, die wordt aangevuld met de eveneens nieuwe FashionSustain conferentie. Tijdens deze evenementen komen diverse vraagstukken voor de toekomst aanbod, zoals mode en duurzaamheid, technologie en digitalisering. Een mooie aanvulling hierop zijn de ‘groene platforms’ van Messe Frankfurt, de Ethical Fashion Show en de Greenshowroom, die ook verhuizen naar Kraftwerk.

Selvedge Run nieuwe locatie

Het Marshall-Haus op het terrein van Expo Berlin; de nieuwe thuishaven van Selvedge Run.