TOP

Desigual krijgt kapitaalinjectie van 285 miljoen

285 miljoen euro aan groeigeld, een nieuwe CEO én nieuwe productlijnen, waaronder schoenen en accessoires. Kledingmerk Desigual heeft grote plannen voor de toekomst.

Franse investeringsmaatschappij Eurazeo investeert 285 miljoen euro in het Spaanse modemerk Desigual. In ruil voor de kapitaalverhoging krijg Eurazeo 10 procent van de aandelen. Met de financiële investering van 285 miljoen euro wil Eurazeo verdere internationale expansie, innovatie en de multi-channel distributie van het merk Desigual ondersteunen. De deskundigheid van Eurazeo in de Latijns-Amerikaanse en Japanse gebieden zal helpen bij de ontwikkeling van nieuwe markten voor Desigual.

Vernieuwingen
Met het geld wil Desigual onder andere een schoenenlijn, accessoires en ook home-producten op de markt gaan brengen. Verder wil Desigual de logistieke centra in Gavá en Viladecans verbeteren. De huidige directie wordt uitgebreid met twee Eurazeo-leden en onafhankelijke raadsleden. De namen worden in de loop van de komende maanden bekendgemaakt.

Nieuwe CEO
Desigual heeft Manel Jadraque benoemd als de nieuwe CEO van het merk. Jadraque is vanaf 2004 werkzaam bij Desigual. Sindsdien had hij verschillende belangrijke taken zoals de leiding van de Europese detailhandel en de internationale expansie van het merk. In de zomer van 2012 werd Jadraque benoemd tot algemeen directeur.

Omzet
Ook heeft Desigual de cijfers van het boekjaar 2013 bekendgemaakt. Het bedrijf ondergaat een uitzonderlijke groei, met een vertienvoudigde omzet sinds 2007 en samengestelde jaarlijkse groei van 29 procent tussen 2009 en 2013. In 2013 bedroeg de omzet 828 miljoen euro, een stijging van 18 procent ten opzichte van 2012.

Winkels
In 2013 opende Desigual 89 nieuwe winkels en verkocht wereldwijd meer dan 26 miljoen kledingstukken. Eind vorig jaar had Desigual 405 winkels in 109 landen, 2500 hoeken in warenhuizen en meer dan 11.000 multi-brand deuren over de hele wereld. Van de totale omzet komt 10 procent van de digitale verkopen. Eurazeo is een van de grootste investeringsmaatschappijen in Europa. Desigual is de eerste Spaanse onderneming waar Eurazeo in investeert.