TOP

Designwedstrijd tijdens Obsession 4 Fashion

Op zondagavond 16 mei vindt het modespektakel Obsession 4 Fashion weer plaats. Verschillende bekende namen uit de modewereld, zoals Humberto Tan, zullen bij deze modeshow en designwedstrijd in de Rotterdamse club Off_Corso aanwezig zijn.

Tijdens deze avond vindt er een modeshow plaats waar tien nieuwe designers hun ontwerpen tonen aan de jury. Van deze talenten wordt verwacht dat zij in één maand tijd drie designs ontwerpen en realiseren. Het uitdagende element hiervan is dat de modellen de afspiegeling van de samenleving zijn. Dat betekent dat de modellen, die overigens ook een prijs in de wacht kunnen slepen. geen standaardmaten hebben.

Modellen
De vakjury wordt geleid door Rick Moorman, pionier in de kledingbranche en televisiepresentator Humberto Tan. Aan hun zijde neemt ook Josh Veldhuizen plaats, die haar debuut maakte als model bij ProjectCatwalk en ontwerper Mevan Kaluarachi. Hij zal zich focussen op de non-commerciële kant van de designs. Verder neemt ook Marije Hovenstad, die ondernemers en designer op weg helpt bij Synthens, deel aan de jury.

Randvermaak
Maar dit is niet het enige. Naast de show is er veel spektakel in de vorm van acts en optredens van artiesten zoals Yorlene, Little Black Dresses en Kinki Kappers. Host van deze avond is Fernando Halman en de muziek zal verzorgt worden door DJ J-Rock.

Achtergrond
Obsession 4 Fashion is in 2008 opgericht door Shalini Sital met als doel het samenbrengen van de hedendaagse samenleving door mode als brug te gebruiken naar eenheid en gelijkheid. Nieuwe designers krijgen de kans een drietal modellen aan te kleden die een weerspiegeling vormen van het straatbeeld.

De avond start om 19:00 uur en kaarten kosten in de voorverkoop 15 euro.