TOP

Designerlabel EnD ‘remixt’ najaarscollectie van Mexx voor AIFW

Mexx heeft het duo achter designlabel EnD, Eva van Overbeeke en Delia Drel, gevraagd om de Mexx-najaarscollectie 2009 te remixen tot tien nieuwe outfits in de Stijl van EnD. Deze tien kledingstukken worden geshowd op de eerste dag van de Amsterdam International Fashion Week.

Het Nederlandse bedrijf Mexx slaat een nieuwe weg in en wil zich vanaf nu vooral richten op smart streetwear: items die je zowel op kantoor als tijdens een avondje stappen kunt dragen. De samenwerking met EnD is dan ook een experiment gekoppeld aan de nieuwe koers van het bedrijf.

Het ontwerpersduo EnD by Eva and Delia staat bekend om het mixen van streetwear en chique kleding. Zo liepen hun modellen eerder over de catwalk in jeans met ruches en chique kleding met ritsen als opvallend detail.

“We hebben de meiden van EnD laten kiezen uit onze najaars samples. Ze hebben een hele berg meegenomen en daaruit hebben ze stoffen gekozen,” vertelt Saskia Draijer van Mexx. “Van deze stoffen hebben ze hun eigen ontwerpen gemaakt. De stoffen vindt je ook terug in de najaarscollectie van 2009. Verder hebben we EnD volledig carte blanche gegeven, ze mochten maken wat ze wilden. Wij waren vooral heel benieuwd wat ze met de samples zouden gaan doen. Het was dus echt een experiment.”

De show van Mexx en EnD is te zien tijdens de Fortis Bank-openingssoiree van de Amsterdam International Fashion Week en wordt gesponsord door modemagazine Grazia.