TOP

Designerkleding schadelijk voor de gezondheid

In China zijn grote problemen ontdekt in designerkleding. De kleding is van slechte kwaliteit en is zelfs schadelijk voor de gezondheid. Dit blijkt uit een onderzoek van de Chinese Handelsautoriteit.

De Britse Telegraaf meldt dat dit onder meer geldt voor de grote en bekende merken als Versace, Hermès, Paul & Shark, Dolce & Gabbana en Hugo Boss. In de drie rijkste steden van de Chinese provincie Zhejiang zit zestig procent van de designerkleding slecht in elkaar. Opvallend is dat de kleding niet in China is gemaakt, maar afkomstig is uit landen als Italië, Frankrijk, Turkije, Marokko, India en Vietnam. 

Steekproeven
Shen Yan, een van de woordvoerders van het bureau, vertelt in de Engelse krant dat ze monsters uit verschillende warenhuizen en designerboetiekjes hebben verzameld en in een laboratorium zijn onderzocht. De uitspraken zijn gedaan op basis van steekproeven.

Schadelijk voor de gezondheid
Het schadelijke effect op de gezondheid zou het resultaat zijn van gifstoffen, als Formaldehyde, die in de kleding verwerkt zijn. Deze stof kan huid- en oogirritaties, allergieën en in het ergste geval kanker veroorzaken.

De modehuizen hebben boetes gekregen en zijn gevraagd om de items uit de winkels te halen. De merken hebben nog niet gereageerd op de schokkende ontdekking. Het probleem is echter wel, dat de modehuizen niet geregistreerd staan als Chinese bedrijven en zij daarom niet aansprakelijk zijn.