TOP

Designerduo’s ontwerpen Björn Borg-collectie voor tv-programma

RTL 5 start in oktober met het nieuwe tv-programma Hollands Best Fashion Designers. In dit modeprogramma gaan negen designerduo's met elkaar de strijd aan om een compleet nieuwe modelijn te ontwerpen voor het modelabel Björn Borg.

  De negen duo’s in het programma ‘Hollands Best Fashion Designers’ krijgen niet alleen de kans op een compleet nieuwe collectie te ontwerpen voor Björn Borg. De collectie, bestaand uit dameskleding, tassen, schoenen, brillen en ondergoed, komt ook daadwerkelijk bij 1200 winkels in de rekken te hangen. De winkeliers zijn al bekend en wachten momenteel op de doos met goederen. Pas na bekendmaking van de winnaar mogen de artikelen de winkel in. “Dat de modelijn ook in de winkels te koop is, is ook het grote verschil met programma’s zoals Project Catwalk”, laat presentatrice van het programma Nikki Plessen tijdens een persview weten. “Daarnaast krijgt het winnende tweetal ook 25.000 euro. Hierdoor vallen de kandidaten na het programma niet meteen in een gat, maar kunnen ze verder gaan met hun carrière.”

Björn Borg
Het is voor het eerst dat kledingmerk Björn Borg meedoet aan een modeprogramma op televisie. “Ons kledingmerk is sportief, kleurrijk en sprankelend”, vertelt Arthur van Rongen, marketing- en communicatiemanager van Björn Borg en tevens jurylid van het programma. “Door jonge designers een collectie te laten ontwerpen krijg je weer een frisse wind in het bedrijf en dat is precies wat wij willen. Kledingketens als H&M gaan een samenwerking aan met internationale ontwerpers, wij schakelen jonge creatievelingen in.” Met het programma geeft het kledingmerk ook een kijkje in de keuken van Björn Borg. “De koppels moeten niet alleen creatief zijn, maar dienen ook de commerciële kant van de mode te beheersen, zoals doelgroep, promotie en verkoop. Dit is ook een groot verschil met andere modeafvalraces”, aldus Van Rongen.

Programma
Naast Van Rongen zitten ook Hilmar Mulder, hoofdredactrice Grazia en designer Bas Kosters in de jury van het programma. Inmiddels zijn alle opnames achter de rug, maar vanaf de eerste dag constateerde Plessen al dat de strijd tussen de kandidaten hard tegen hard gaat. “Het zijn allemaal getalenteerde mensen met een eigen persoonlijkheid. Dit zorgt voor ruzie en een traan, maar ook zeker een lach en zelf liefde.”

Holland’s Best Fashion Designer is vanaf maandag 25 oktober tussen 21.20 en 22.30 te zien op RTL 5.

Benieuwd naar de kandidaten en de showroom van Björn Borg? Bekijk de slideshow voor een impressie.