TOP

Derde MAF Fashion Battle in Amsterdam Museum

Voor de derde maal zullen startende modeontwerpers tegen elkaar strijden in de MAF Fashion Battle. Na edities in Amsterdam Zuid-Oost en Oost is dit weekend, zondag 18 september 2011, de Centrum-editie aan de beurt.

De deelnemende ontwerpers zijn Disillusion (Amal Harhour), Nawal (Naoual el Boukhari), Guyso (Guy Ouedraogo), Darkstar Fashion (Ivona Batuta) en David Paulus. Voorafgaand aan de battle worden zij gecoacht door professioneel model Kimberly Willems, bekend van het tv-programma Project Catwalk. Na de battle zal er naast een winnende ontwerper ook een winnend model uitgekozen.

De winnaar van de MAF Battle zal worden gecoacht en mag zich presenteren tijdens de Modefabriek vakbeurs in januari 2012. De vakjury onder leiding van Els van der Plas (directeur van Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode) bestaat uit Manon Schaap van SALON, moderedacteur Milou van Rossum, stylist Steven Dahlberg en Willa Stoutenbeek van Spice PR.

De samenwerking met het Amsterdam Museum (voorheen Amsterdams Historisch Museum) ligt voor de hand. Het museum wil net als MAFB een platform zijn voor creativiteit en ondernemerschap en jonge mensen een podium bieden om hun talent te tonen en te ontwikkelen.

Na de Centrum Editie zal er nog een West Editie plaatsvinden op maandag 31 oktober in het Machinegebouw op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam West.

De deelnemende ontwerpers zijn ROC modestudenten, studenten van modeacademies en autodidactische vormgevers en zijn afkomstig uit Amsterdam Centrum of hebben een band met het stadsdeel en zijn door MAFB gescout of hebben zichzelf aangemeld.

De MAF Fashion Battle vindt plaats in het Amsterdam Museum van 15.00 uur – 17.00.

Nieuwezijds Voorburgwal 357 / Kalverstraat 92

Toegang: gratis na aanmelding via publiciteit@mafb.nl

Info: www.facebook.com/musicandfashionbattle, www.twitter.com/MAFBOfficial