TOP

Denoism sluit de deuren


Mannenmode- en jeanszaak Denoism gaat stoppen. Volgens eigenaar Marco Ouwerkerk sluit ‘de mooiste winkel van Rotterdam’.

‘Game over’ voor Denoism, zo maakt de retailer vandaag bekend op diens Instagram-account. Op vrijdag 7 juni start de opheffingsuitverkoop. Uit een statement van oprichter/eigenaar Marco Ouwerkerk blijkt dat ook de samenwerking met Joël Ferdinandus, de Rotterdamse retailspecialist en voormalig eigenaar van mannenmodezaak LokalHeroz, en meer focus op de complete mannenlifestyle, de zaak niet hebben kunnen redden.  

 

De tekst wordt vervolgd na de foto.

 

Denoism stopt

Bron: Instagram.com/denoism

 

Veelzijdig concept

Denoism startte in 2015 onder de Rotterdamse Hofbogen met een veelzijdig concept. Naast jeans en lifestyle-artikelen bood het klanten de mogelijkheid een persoonlijke spijkerbroek te laten maken in het Denim-Atelier of een drankje en hapje te eten in het Denoism-Café. Daarnaast trok de retailer een tijdje samen op met de Rotterdamse sterrenchef Francois Geurds, die in het café-deel een Japanse Okonomiyaki Bar (Japanse hartige pannenkoek) runde. 

 

Inspanningen

Ouwerkerk laat weten dat de winkel met name in het begin, worstelde met het op gang brengen van de klantenstroom. De samenwerking met Ferdinandus, vanaf het voorjaar van 2018, was de ultieme poging om de zaken op orde te krijgen. Ouwerkerk: ‘Ondanks alle inspanningen en de positieve ontwikkelingen in de laatste fase, moeten wij helaas erkennen dat er onderaan de streep onvoldoende economische gronden zijn om onze droom van de ultieme mannenwinkel te realiseren. De mooiste winkel van Rotterdam gaat sluiten en voor Denoism houdt het hier op. Wij zijn er echt ziek van, maar het is niet anders.’

 

Denoism 2