TOP

Denim City lanceert cursus voor retailers *

Denim City in Amsterdam biedt vanaf nu ook verschillende korte cursussen voor retailers en andere modeprofessionals.

Onlangs presenteerde Denim City tijdens de jeans sourcingbeurs Kingpins Show in Amsterdam de nieuwe Denim City Academy. Sinds de oprichting in april 2015 gaf het instituut al regelmatig ad hoc denimtrainingen aan retailers en medewerkers van merken. Door de groeiende vraag uit de markt heeft de Denim City Academie diverse cursussen voor verschillende niveaus ontwikkeld. De academie put daarbij uit de ervaringen met de driejarige Jean School.

Basistraining

Zo is er de eendaagse basistraining ‘Denim 101’, geschikt voor verkoopmedewerkers. Aan de hand van onderwerpen als de geschiedenis van denim, materialen, productie, duurzaamheid en fits krijgen cursisten onder meer beter inzicht in prijs/kwaliteitverhoudingen van jeans. De ‘Making better choices’-training is geschikt voor ontwerpers, ontwikkelaars en inkopers. In 2 dagen of vier dagdelen wordt dieper ingegaan op duurzame innovaties, specifieke stoffen, productiemogelijkheden en trends.

Lesprogramma op maat

Denim City Academy biedt daarnaast de mogelijkheid tot een lesprogramma op maat en voor medewerkers van merken verschillende trainingen (1 tot 5 dagen) die inzicht geven op wasprocessen en duurzame alternatieven hierop. 

Gedegen verhaal

“Voor winkelverkoopmedewerkers kan een denimtraining net het verschil maken”, zegt Harm Magis, algemeen directeur bij Denim City. “Als je weet hoe een jeans is gemaakt, gewassen en behandeld kun je een gedegen verhaal vertellen aan je klanten. “We gaan door met het ontwikkelen van nieuwe cursussen, want er valt nog veel te bieden qua educatie.”  

Denim City Academy 2

Deni City Academy 3