TOP

Denham viert 10-jarig bestaan op Pitti Uomo [foto’s]

Denham viert dit jaar zijn tienjarige bestaan. Dit vierde het jeansmerk met een evenement tijdens de Pitti Uomo, waar de tien speciale jubileum-samenwerkingen werden gepresenteerd. Jason Denham: "Vaak voelt het nog alsof we een start-up zijn."

In het Pitti Uomo-paviljoen vierde Denham woensdag 10 januari zijn tienjarige bestaan met een speciaal event. Daar werden de tien verschillende samenwerkingen ter ere van het jublileum gelanceerd, waaronder het boek ‘A Decade of Denham’ dat samen met de Amsterdamse boekenwinkel Mendo is uitgebracht.

“We hebben voor het eerst op de Pitti gestaan, toen we Denham tien jaar geleden lanceerden,” vertelt Jason Denham. “We wisten dat dit deze beurs uitstekend is om in contact te komen met de buitenlandse markt. Dat was een groot succes, dus is het fijn om hier weer te zijn na tien jaar en het allemaal weer te doen. Het is bizar snel gegaan, we voelen ons vaak nog een start-up, en we hebben een team van jonge mensen dus dat creëert een fijne energie. Pas toen we het nieuwe boek in onze handen hadden, beseften we hoeveel we hebben gedaan in de afgelopen tien jaar.”

 

Een bericht gedeeld door Textilia (@textilia_nl) op

Barbour

Naast het boek lanceerde Denham alle andere samenwerkingen op de Pitti. Zo werkte het jeansmerk samen met Candiani, de Italiaanse denimfabrikant, volgens Jason Denham zelf ‘de beste ter wereld’. Ook presenteerde het merk een capsulecollectie in samenwerking met Barbour, bestaande uit jassen waarin de iconische waxed cotton en rib-materialen van het Britse heritage merk zijn gebruikt. Daarnaast lanceerde Denham er zijn eerste parfum Indig Eau, een samenwerkingscollectie met de Amsterdamse kunstenaar Skulljan (Atelier Reservé) én een collaboratie met de Britse grafisch kunstenaar Anthony Burrill.

“Ik vond het leuk omdat we tien jaar bestaan, om tien verschillende samenwerkingen te doen. Het zijn allemaal producten en merken waar ik zelf iets mee heb. Ik vind ze stuk voor stuk heel fijn, maar vooral op de samenwerking met Anthony Burrill ben ik erg trots. Toen mijn vrouw en ik net begonnen hingen we zijn poster met de tekst ‘Work Hard en Be Nice To People’ op; dat is dat op de dag van vandaag ons credo. Dus dat ik met hem kon samenwerken betekent veel voor me.”

Denham Barbour Pitti
De samenwerkingscollectie met Barbour

Denham Atelier Reserve
Denham x Atelier Reservé

Denham Indig eau
Parfumlijn ‘Indig eau’

Denham Pitti 2
Denham x Anthony Burrill