TOP

Dekker Hout Beheer voortaan Koninklijk

Dekker Hout Beheer mag voortaan de toevoeging Koninklijke gebruiken. Het bedrijf maakt deel uit van de Dekker Groep waartoe ook Dekker Olifanta B.V, bekend van het merk Protest, behoort. De titel Koninklijke geldt weliswaar niet voor het Protest, maar dat neemt niet weg dat het merk trots is op deze onderscheiding.

De Dekker Groep vierde onlangs het 125-jarig bestaan en tijdens deze avond maakte

Robbert Jan Dekker (de vierde generatie binnen het familiebedrijf) bekend dat Dekker Hout Beheer voortaan de toevoeging ‘Koninklijke’ mag gebruiken als beloning voor 125 jaar smetteloos ondernemen. Dit is voor Robbert Jan Dekker, maar zelfs nog meer voor zijn vader Coen Dekker (79) die het bedrijf groot heeft gemaakt, een kroon op zijn werk.

Het in 1885 opgerichte Dekker Hout Den Haag is van een kleine houthandel uitgegroeid tot een stabiele groep van bedrijven, bestaande uit drie houtbedrijven, een vastgoedbedrijf, twee sport- en partycentra en het sportkledingbedrijf Protest/Dekker Olifanta. De houtbedrijven worden geleid door Robbert Jan Dekker, de sport- en partycentra en het vastgoedbedrijf door vader Coen Dekker en Protest/Olifanta Dekker door dochter Caroline Dekker.

 

Solide onderneming

De Koninklijke onderscheiding voor ondernemingen wordt niet zomaar gegeven. Om in aanmerking te komen moet de onderneming (in de regel) ten minste honderd jaar bestaan. Het predicaat wordt slechts ter gelegenheid van een bijzonder jubileum gegeven, zoals een 125 jarig bestaan. De onderneming dient van onbesproken gedrag en financieel solide te zijn. Het is de koningin zelf die besluit of een onderneming het woord ‘Koninklijk’ mag toevoegen aan haar naam en de Koninklijke Kroon of een gestileerde versie daarvan in het logo mag opnemen.

 

Het 125-jarig bestaan werd door de Dekker Groep op donderdag 17 juni gevierd met een ongekend groot feest voor al haar relaties. Een wervelende show van het Holland Show Ballet en spetterende optredens van Waylon en Jeroen van der Boom zorgden voor een bijzondere avond. Duizend genodigden kregen een heerlijk diner geserveerd in een prachtige zaal met kroonluchters en grote zilveren kandelaars op elke tafel.