TOP

Definitieve doorstart voor kledingwinkels Charles Vögele

De curatoren van modeketen Charles Vögele hebben een overeenstemming bereikt met het bedrijf Vidrea Retail over de doorstart van 90 vestigingen, die worden omgebouwd volgens een nieuw concept. De naam van de winkelketen gaat verdwijnen.

Vidrea Retail neemt 90 van de 95 filialen van Charles Vögele over. Hoeveel winkels er uiteindelijk overblijven, ligt aan de onderhandelingen met de verhuurders. Na de zomer krijgen de winkels een nieuwe naam. Wat die naam wordt, is nog niet bekendgemaakt. De ceo van Vögele wordt textielondernemer Remt Melles.

Zomercollectie

Remt Melles vertelt in een persbericht: “Gelukkig is de doorstart nu een feit. Met de Zwitserse houdstermaatschappij van Charles Vögele hebben we een akkoord bereikt over het doorleveren van de zomercollectie, zodat alle winkels snel weer nieuwe voorraad ontvangen.

Multibrand

Voor het komende najaar wil Vidrea alle winkels hebben omgebouwd tot multibrandstores waarin ook andere merken worden verkocht naast de Charles Vögele-collectie. De doelgroep blijft hetzelfde als die van de huidige winkels: mannen en vrouwen vanaf 35 jaar.

De 700 werknemers van Charles Vögele moeten solliciteren op hun eigen baan, zo meldt nieuwswebsite NOS.nl.

Faillissement

Eind januari 2017 was er sprake van een volledige stop van alle 95 winkels van Charles Vögele in Nederland. Het faillissement werd aangevraagd en de Nederlandse winkels bleven open om de voorraad te verkopen. De vestigingen in Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië werden eind 2016 overgenomen door het Italiaanse Sempione Retail. De filialen in Nederland bleven achter en gingen failliet.