TOP

Definitief faillissement voor Supertrash

De rechtbank in Amsterdam heeft op 27 maart op verzoek van de curator het faillissement uitgesproken over alle bedrijfsactiviteiten van Supertrash. De negen franchisewinkels zijn niet failliet.

De curator van Wayahead bv, de houdstermaatschappij, heeft het faillissement aangevraagd voor alle bedrijfsactiviteiten van Supertrash. Dat verzoek heeft de rechter gehonoreerd. Dat is inclusief de vijf eigen winkels in Roermond, Arnhem, Utrecht, Laren en Breda, en het hoofdkantoor in Amsterdam. De winkels blijven vooralsnog open om de voorraden weg te werken.

Ontslag

Voor de ongeveer zestig werknemers van SuperTrash is ontslag aangevraagd. De curator, mr. Voermans, verwacht in de komende weken meer te kunnen zeggen over een mogelijke doorstart van het bedrijf. Het faillissement is volgens de curator aangevraagd om de kansen op een zo goed mogelijke verkoop en voortzetting van de bedrijfsactiviteiten mogelijk te maken.

Franchise blijft buiten schot

De negen franschisezaken van Supertrash, zeven in Nederland en twee in België, vallen buiten het faillissement.

Aanloop

Supertrash had op 20 maart 2018 al faillissement aangevraagd voor Wayahead bv. Maar het ging al eerder niet goed. Het merk St.udio is nooit echt goed van de grond gekomen.Daarover zei ze in een interview met Textilia: “ST.studio is geen droom die wordt gedreven door omzet.”

Nu zegt ze: “De in 2016 gelanceerde lijn St. studio sloeg niet aan en ik kocht twaalf verliesgevende winkels terug van franchisers. Het bedrijf had daardoor een heel slecht jaar, we moesten reorganiseren.” In februari 2018 deed ze een stap terug. Ze wilde andere dingen gaan doen, zoals tv-programmas maken.