TOP

Definitief einde voor Noë, omzet Uniqlo groeit en 50 banen weg door reorganisatie FNG


Geen doorstart voor Noë. Verder: moederbedrijf Uniqlo boekt omzetgroei en er verdwijnen 50 banen bij FNG door een reorganisatie. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag 11 oktober.

Uniqlo stuwt omzetgroei

 

Fast Retailing, het Japanse moederbedrijf van Uniqlo, heeft het fiscale jaar, aflopend in augustus, een omzet gerealiseerd van €19,3 miljard. Uit het financiële jaarverslag blijkt dat dit een groei van is 7,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2018. De winst nam met 5,1% toe naar €1,5 miljard. De omzetgroei komt met name door de prestaties van Uniqlo in het buitenland en de fast fashion formule GU. GU richt zich met lagere prijzen op de jongere consument op zoek naar modischere items dan wat het vrij klassieke Uniqlo in de rekken heeft hangen.

 

Black Bananas breidt uit

 

Het Nederlandse streetwearlabel Black Bananas gaat in 2020 uitbreiden met een collectie specifiek voor vrouwen. Dit vertelt eigenaar Wesley Balnikker in een interview met Textilia. “We draaien nu een pilot op onze site om de eerste reacties te peilen en daarna wordt deze ook beschikbaar voor onze dealers. Veel retailers verkopen al aan vrouwen, vooral de kleinere maten. Met deze vrouwencollectie willen we een beter alternatief bieden met meer aansluitende pasvormen.” Nieuw is ook de kindermodelijn die dit najaar in de winkels ligt en er zijn uitbreidingsplannen voor België en het Verenigd Koninkrijk.

 

Geen doorstart voor Noë

 

Schoenenketen en -producent Noë krijgt geen doorstart, zo bevestigt curator Pieter de Koning aan vakblad Schoenvisie. De zes Nederlandse winkels zijn inmiddels definitief gesloten en het ontslag is officieel voor alle medewerkers. De Antwerpse zaak blijft voorlopig open, gezien deze onder een andere, Belgische b.v. valt. Ook de wholesaletak is meegegaan in het faillissement. Volgens de curator is er tot twee weken geleden uitgebreid onderhandeld met verschillende partijen, maar daar is niets uitgekomen.

 

Bijzondere locatie Trenddag

Op 12 november vindt de Textilia Trenddag plaats in de Kunsthal Rotterdam. De Kunsthal Rotterdam is een van de iconen van de moderne architectuur en wordt jaarlijks bezocht door vele architectuurliefhebbers uit de hele wereld. Op deze bijzondere plek geven trendanalisten Christine Boland en Jan Agelink hun trendpresentaties voor winter 2020-2021. In de Kunsthal draait op dat moment de nieuwe tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’. Bezoekers van de Trenddag krijgen de mogelijkheid om deze expositie te bezoeken waarbij kunsthistorica Carien Kanters de tentoonstelling introduceert. Sla twee vliegen in één klap, bestel nu jouw kaarten voor de Trenddag en ga boordevol inspiratie en informatie naar huis! Abonnees (online en print) profiteren van een mooi voordeel op de ticketprijs.

 

50 banen weg door reorganisatie FNG

 

Door een reorganisatie bij de Vlaamse modegroep FNG verdwijnen er in Nederland vijftig banen, zo schrijft Retailnews. Alle Nederlandse kantooractiviteiten worden bij elkaar ondergebracht op het kantoor in Diemen. FNG is onder meer eigenaar van Miss Etam, Claudia Sträter en Promiss. De reorganisatie zorgt ervoor dat ondersteunende afdelingen als sales, marketing en inkoop bij elkaar komen. Alle merken krijgen teams die het merk beheren.

Managing director van Miss Etam, Richard Turk, komt aan het hoofd te staan van FNG Nederland. Volgens hem is de structuurwijziging nodig om beter in te kunnen spelen op onder meer de veranderende rol van het fysieke winkelkanaal, digitalisering en de groeiende invloed van de platformeconomie. Er verdwijnen daarmee vijftig banen, maar er komen ook ongeveer tien banen bij op digitaal gebied.