TOP

December topmaand voor de sportbranche

De sportbranche heeft een goede decembermaand achter de rug. Mede dankzij de kou en een flink pak sneeuw zijn de bestedingen aan sportkleding in de laatste maand van 2010 met dertien procent toegenomen in vergelijking met december 2009. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK.

In december 2010 zag de sportdetaillist de verkopen in aantallen stijgen met vijf procent. Omdat het gemiddeld besteed bedrag per artikel ook is gestegen, is de omzet toegenomen met dertien procent.

 

Derde kwartaal

Ook het derde kwartaal van 2010 (oktober tot en met december) kon positief worden afgesloten. In de laatste drie maanden van het jaar zijn de bestedingen aan sportkleding gestegen met zes procent ten opzichte van ditzelfde kwartaal in 2009. Zowel het aantal gekochte stuks als het gemiddeld besteed bedrag per artikel is licht gestegen. Opgesplitst in segmenten zijn de bestedingen aan vrouwensportkleding gestegen met acht procent. Aan mannensportkleding en kindersportkleding werd in het laatste kwartaal van 2010 vijf procent meer uitgegeven.