TOP

De Wolphaertsbocht meest beveiligde winkelstraat

Rotterdamse winkelstraat de Wolphaertsbocht, daar wilde je vroeger nog niet dood gevonden worden, maar winkelen moet plezieriger worden na het installeren van een trits beveiligingen.

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) noemt de Wolphaertsbocht alvast de veiligste straat van Nederland. Heemskerk kreeg donderdag met de Rotterdamse wethouder Dominic Schrijer een demonstratie van een DNA-douche, die winkeldieven moet identificeren. Een DNA-douche besproeit winkeldieven met een onafwasbare vloeistof als ze wegrennen uit een winkel, zodat de politie later makkelijk kan vaststellen of ze de juiste persoon opgepakt is.

Andere maatregelen die in de straat zijn genomen, zijn bewakingscamera’s op straat, overval- en agressietraining voor winkelpersoneel en een veiligheidsscan. Heemskerk heeft voor het project €24 miljoen beschikbaar. Aangezien er €4000 per winkel beschikbaar is, kunnen zesduizend ondernemers van de regeling profiteren.

Het is de bedoeling dat de Wolphaertsbocht in de wijk Oud-Charlois modelstraat wordt op het gebied van winkelbeveiliging. ,,Zeker in tijden dat het economisch tegen zit, is investeren in winkelgebieden cruciaal”, zei Schrijer. De wethouder nodigde alle winkeliers van Nederland uit een kijkje in Rotterdam te komen nemen.