TOP

De Vrijbuiter gaat naar Duitsland

De Vrijbuiter richt zijn blik op het buitenland. Na deze maand een nieuwe megastore in Roermond te hebben geopend, wil de Nederlandse kampeerketen over enkele jaren toetreden tot de Duitse markt.

Duitsland is volgens directeur en medeaandeelhouder Gerard Kremer een onontgonnen gebied. ‘Er bestaat daar geen vergelijkbaar winkelconcept”, zo zei hij onlangs in Het Financieele Dagblad. “Onze formule voldoet aan de wens van de Duitse klant. Die wil alles onder één dak, een grote keuze en kwaliteit.”

De uitbreidingsplannen van de Vrijbuiter worden financieel mogelijk doordat de retailer een samenwerking is aangegaan met participatiemaatschappij Ecart. Deze krijgt een belang van 49 procent in de winkelketen.

Eerder deze maand opende in Roermond De Vrijbuiter megastore. Deze derde vestiging van de kampeerketen heeft een vloeroppervlak van elfduizend vierkante meter. Op de eerste dag mocht de winkel twaalfduizend bezoekers verwelkomen. Verwacht wordt dat de helft van de klanten in Roermond uit Noord-Rijnland-Westfalen afkomstig zal zijn.