TOP

De sport in het kort

Nieuwe eigenaar, gepimpte website, verlengd sponsorcontract en geavanceerde ski app. In deze 'De sport in het kort' vier merken met elk hun eigen nieuws.

Overname Björn Borg definitief

Sinds deze week is het officieel. Dutch Brand Management (DBM) is nu eigenaar van de 31 Björn Borg stores en dit heeft geen gevolgen voor het personeel. Met winkels in eigen beheer krijgt DBM, distributeur van Björn Borg Benelux, veel meer grip op het merk. Dankzij de acquisitie groeit de omzet van DBM naar €55 miljoen in 2011. De winkels die nu in het bezit zijn gekomen van DBM ondergaan in 2011 een metamorfose naar voorbeeld van het nieuwe internationale Björn Borg Retail concept. De eerste conceptstore in Stockholm is inmiddels geopend. Winkels in Spanje, Duitsland, Engeland en België volgen binnenkort en in Nederland start DBM in februari volgend jaar met de ombouw van de eerste 3 à 4 winkels.

Wade en McDavid op één lijn

De nieuwe Recovery lijn van McDavid is al verkrijgbaar in Amerika en vanaf juli 2011 ook in Europa. De lijn bestaat uit sokken, arm sleeves, leg sleeves, een shirt en een broek . Door het dragen van de Recovery kleding kan het lichaam na een intense training sneller herstellen. De nauwe aanpassing zorgt voor een verhoging van de bloedcirculatie en een vermindering van de opslag van melkzuur in de spieren na een wedstrijd of trainingssessie. Niemand minder dan Miami Heat ster Dwyane Wade promoot de Sport Medische- en HexPadproducten van McDavid. Volgens McDavid heeft Wade zijn sponsoringcontract tot eind 2012 met hen verlengd en zal hij nauw gaan samenwerken met McDavid in de ontwikkeling van toekomstige producten en designs.

Gepimpt: Plutosport.nl
Service en klantgerichtheid staan hoog in het vaandel bij Plutosport. Sinds 2005 verkoopt Plutosport.nl online sportartikelen voor het hele gezin. Anno 2011 is de website van Plutosport volledig vernieuwd. Snelle en overzichtelijke navigatie, meerdere filteropties en een nieuw opgezette order- en betaalproces loodsen bezoekers optimaal naar het digitale winkelkarretje. Volgens directeur Monique Broere is de nieuwe website ook socialer gemaakt en kunnen bezoekers hun producten delen via onder andere Facebook, Twitter, Hyves en e-mail.

Peak Performance lanceert ski app

De Trail Maps van Peak Performance wijzen elke wintersporter in het bezit van een Iphone de weg in de bergen. De ski applicatie van het Zweedse merk is gratis te downloaden en geeft een weerrapport van honderden skigebieden wereldwijd. De app heeft een mooi en handzaam uiterlijk en is uitgerust met een SOS button die lokaliseert waar je bent in geval van nood. Een handig dashboard geeft snel inzicht in de skicondities. informatie over pistes, liften, actuele weersomstandigheden, maar ook de webcams op de pistes en twitterfeeds. Download hier de Peak Performance Trail Maps: http://bit.ly/PeakPerformanceTrailMaps.