TOP

De Seidensticker Group sluit winkels en schrapt 120 banen

Bij de Seidensticker Group verdwijnen dit jaar 120 banen. Het Duitse familiebedrijf sluit daarnaast vier winkels.

De Duitse fabrikant van overhemden Seidensticker bereidt zich met het schrappen van 120 banen en vier winkelsluitingen voor op de toekomst, schrijft het in een persbericht. Het gaat om de winkels in Neuss, Essen, Keulen en Heidelberg

Camel Active

Een reden voor deze herstructureringsmaatregelen is de reeds aangekondigde overdracht van de masterlicentie van Camel Active aan het bedrijf Bültel Bekleidungswerke GmbH. Hierdoor moeten de dochterondernemingen CMLC GmbH en Dornbusch & Co. GmbH sluiten. De Seidensticker Group zegt wel in gesprek te zijn met de nieuwe licentiehouder over eventuele overname van medewerkers die nu hun baan verliezen.

Logistiek

Het optimaliseren van de inkoopstructuur is ook onderdeel van de herstructurering. Daarnaast wil het bedrijf een externe partij inschakelen voor de logistiek. “We betreuren deze maatregelen ten zeerste”, zegt Gerd Oliver Seidensticker, managing partner van de Seidensticker Group. “We zullen medewerkers verliezen, sommige daarvan hebben vele jaren voor ons bedrijf gewerkt. Deze stappen zijn voor ons verre van gemakkelijk, maar absoluut noodzakelijk. Alleen op deze manier kunnen we het bedrijf naar een veilige toekomst leiden.”

De Seidensticker Group is opgericht in 1919 in Bielefeld opgericht. Het is nog steeds een familiebedrijf. Er werken 2.500 mensen.