TOP

De Rode Winkel: jeans voor War Child

De Rode Winkel uit Utrecht organiseert een eenmalige jeansveiling waarvan de opbrengst in zijn geheel naar War Child gaat. De te veilen collectie bestaat volledig uit unieke items die nergens anders te koop zijn.

De Rode Winkel organiseert in het kader van het 175-jarige jubileum een jeansveiling met items van Levi’s, Denham, Lee, Blue Blood, Diesel, Replay, Kuyichi, G-Star en Blue Genes. Veel items in deze ‘175 Jaar De Rode Winkel Jubileumcollectie’ zijn gesigneerd door de ontwerpers of speciaal bewerkt voor dit project, waardoor het stuk voor stuk collectors items zijn.

Levi’s Timeline 

Een heel bijzonder item is de volledige Levi’s 501 Anniversary Edition Timeline, speciaal voorzien van jubileum lotnummers (175001 tot en met 175009) die refereren aan het 175-jarig bestaan van De Rode Winkel. Deze serie jeans wordt als één item geveild. Nooit eerder is deze volledige Levi’s 501 Timeline in zijn totaliteit verkrijgbaar geweest.

Blue Jeans tentoonstelling

Een deel van de jubileumcollectie is geëxposeerd op de tentoonstelling Blue Jeans in het Centraal Museum in Utrecht, waar 350 jaar jeans geschiedenis te bewonderen is. Alle veilingitems zijn te bekijken op de website van Jeans for War Child. Hier kan online geboden worden op de stukken. Aan het eind van de expositie op 10 maart 2013 zal de eindveiling plaatsvinden en kunnen de nieuwe eigenaren hun gekochte product zelf uit het museum ophalen.