TOP

De O’Neill Surfacademy 2009 start dit weekend in Bergen aan Zee

O'Neill heeft al meer dan 20.000 kinderen overal ter wereld laten kennismaken met de golven. Vanaf zaterdag 4 juli 2009 kunnen ook Nederlandse kids tussen 8 en 14 jaar weer meedoen met de O'Neill Surfacademy 2009.

De O’Neill Surfacademy 2009 start op zaterdag 4 juli 2009 in Bergen aan Zee. Daar gaan vijf Amerikaanse Pro surfers uit Santa Cruz, Californië samen met enkele Nederlandse surfers er alles aan doen om per dag 50 kinderen tussen 8 en 14 jaar alle “ins en outs” van de “NorCal Surfing Lifestyle ” bij te brengen. Van 8 tot en met 11 juli verhuist de surfworkshop naar Scheveningen om ook daar kinderen de kik van de surfsport te laten beleven.

De eerste O’Neill Surf Academy was in 1996 in Santa Cruz, Californië, waar O’Neill oprichter Jack O’Neill door zijn uitvinding van het wetsuit ervoor zorgde dat er nog meer en langer gesurft kon worden.  De organisatoren van de O’Neill Surf Academy, Jay Moriarity, Richard Schmidt en Robert ‘Wingnut’ wilden met hun initiatief de passie voor de surfsport doorgeven aan de jongste generatie. De O’Neill Surf Academy is dit jaar in samenwerking met F-Act, Jetix Magazine & Meiden Magazine.

Locaties en data:

4 t/m 7 juli Strandclub Jongens in Bergen aan Zee

8 t/m 11 juli Surfschool Hart Beach in Scheveningen