TOP

De nieuwste technologieën op het gebied van mannenmode *

De laatste jaren is technologie steeds belangrijker geworden in de mode. Vooral in de mannenmode, waarin materiaal en pasvorm cruciaal van groot belang zijn. Wat zijn de meest recente technologische ontwikkelingen die de mannenmode hebben beïnvloed?

Textilia zet de meest innovatieve toepassingen in mannenmode op een rij:

Ingebouwd warmtesysteem

Mannenmodemerk Ermenegildo Zegna staat bekend om zijn high-tech materialen. Voor dit seizoen heeft het merk onder zijn sportievere label Z Zegna een jas op de markt gebracht, die de drager warm houdt dankzij een ingenieus systeem. Het zogeheten Icon Warmer Jacket heeft een ingebouwd heating mechanisme, dat zichzelf draadloos oplaadt en het lichaam extra warmte biedt.

Naadloos

Dankzij lasercutting is de traditionele manier van kleding produceren met behulp van patronen niet meer nodig. Ook zorgt dit ervoor dat kledingstukken steeds minder naden hebben. Wederom is Zegna hierin een voorloper, die onlangs een collectie met volledig naadloze jassen op de markt bracht. Een voordeel van deze naadloze buitenkleding is dat het nog meer water- en winddicht is.

Strijkvrij

Dankzij nieuwe materialen die steeds verfijnder qua samenstelling worden, zijn er steeds meer kledingstukken die niet of nauwelijks gestreken hoeven te worden. Een merk dat hierop inspringt – overigens ook op andere technologische ontwikkelingen – is het Amerikaanse merk Ministry of Supply. Dit mannenmodelabel heeft een collectie met strijkvrije overhemden, polo’s en broeken die online te koop zijn.