TOP

De modekleuren voor herfst en winter 2010-2011

Benieuwd naar de kleuren voor de herfst/winter van 2010-2011? Vandaag ligt editie 45/46 van Textilia in de bus met daarbij gratis de halfjaarlijkse kleurkaarten voor het volgende seizoen.

Brown sugar, cashew, red plum, pecan brown, herbal garden. Uit de namen van de nieuwe winterkleuren blijkt het al een beetje: de kleurkaart voor herfst/winter 2010-2011 is er een om op te eten. Vooral het palet in de vrouwen- en mannenmode en bodyfashion mode laat zich van een warme, smakelijke kant zien.

De opmars van kleur zet door, en dat vertaalt zich in veel natuurlijke kleuren, waarin een opvallende rol voor woltinten is weggelegd. Veel ‘neutrale’ kleuren kun je dus verwachten, van wit, beige en cameltinten tot zachte roestkleuren en bruinachtigen. Als contrast wordt er vaak gebruikgemaakt van een kitschkleur als roze, zowel fel als in een zachte pastelvariant.

In het jeanssegment speelt de kleur blauw de hoofdrol. Het beeld is echter stoffig en vergrijsd: bleached denims duiken op naast het ultralichte ‘bit of blue’. Ook in de kindermode is blauw aanwezig, maar dan als een donkere, mysterieuze kleur. Naast blauwige groenen, gemêleerd grijs en zwaar oranje zorgt dit voor een warm, melodieus beeld.

De 8 kleurkaarten voor herfst/winter 2010-2011 zijn verschenen bij Textilia 45/46 op 6 november. Wil je meer kleurkaarten hebben, bijvoorbeeld om onder je winkelpersoneel te verspreiden? Dat kan! Via het online bestelformulier bestel je snel en makkelijk extra sets kleurkaarten. De kosten bedragen €10,00 per set van 8 kaarten. 

Vrouwenmode jong