TOP

‘De modebranche heeft het over zichzelf afgeroepen’

Tineke Sluiter van Orangebag.nl vindt dat de modebranche verantwoordelijkheid moet nemen bij de problemen met de vroege uitverkoop.

“We hebben het als branche over onszelf afgeroepen dat mensen in november al wachten op de uitverkoop.” Dat zegt Tineke Sluiter, oprichter van modewebshop Orangebag, in een interview dat in Textilia’s vrouwenmodespecial van januari 2016 is verschenen. Ze vindt het positief dat de Bijenkorf later begint met de uitverkoop en de Drie Dwaze dagen heeft afgeschaft. “Het is een goed signaal richting de consument, dat niet alles om korting draait.”

“We moeten de consument weer opvoeden. Ik geloof sterk in all-season collecties, met wat specifieke aanvullingen voor hoogzomer en hoogwinter. Grote uitverkoopmomenten zijn dan niet meer nodig, slechts af en toe een plukje mid season sale met artikelen die al een half jaar in de winkel hangen. Als de uitverkoop niet meer nodig is, kun je uiteindelijk naar lagere verkoopprijzen het hele jaar door. “

In het interview gaat Sluiter ook in op haar ambities om wel of niet een stenen winkel te openen, hoe Orangebag met retouren omgaat en vertelt ze met welke productgroepen gaat uitbreiden.

Geen abonnement op het magazine van Textilia? Bekijk hier de mogelijkheden.