TOP

De Kalvertoren wordt passage

De Amsterdamse Kalvertoren gaat veranderen van een winkelcentrum naar een winkelpassage.

Op de bovenste verdieping van de Kalvertoren komen geen aparte winkels meer. De bovenste verdieping wordt alleen bereikbaar via de winkels op de begane grond. Er is te weinig traffic richting die verdieping. Dit vertelde architect Pi de Bruijn tegen Vastgoedjournaal. Momenteel zit onder andere America Today, Mango, Guess en Hema gevestigd in de Kalvertoren.

Overname

Vorig jaar werd het winkelcentrum overgenomen door Kroonenberg groep. Destijds kampte de bovenverdieping al met leegstand. De huren zijn sinds 2008 met een kwart verlaagd, een teken dat de locatie steeds minder populair werd. De begane grond profiteert nog van het winkelend publiek dat via de Kalverstraat binnen komt lopen. De eerste verdieping heeft dat voordeel niet.

Alleen voor het toilet

In 2014 sprak Het Parool met een van de medewerksters bij Timberland: “De meeste mensen weten niet eens dat wij hier zitten. Die komen alleen voor de wc naar deze verdieping en als we geluk hebben komen ze dan even bij ons langs.”

Eind 2016 moet de winkelpassage klaar zijn, tijdens de verbouwing blijft de Kalvertoren open. Of er ook winkels zullen verdwijnen voor de nieuwe plannen is nog niet bekend.